Americanii de la Lear Corporation au cumpărat o firmă românească de IT din Iaşi: un business în IT creat la finalul anului 2020 de Mihai Mitrică, un antreprenor absolvent de informatică din Iaşi

Autor: Adelina Mihai 24.05.2022

Lear Corporation, companie americană care produce scaune auto şi sisteme electronice pentru industria auto, a cum­părat compania de software românească Thagora Technology, fondată de antreprenorul Mihai Mitrică în Iaşi.

Thagora Technology, care a început activitatea la finalul anului 2020, a avut o cifră de afaceri de 4,4 milioane de lei şi un profit net de 4 milioane de lei, venituri încasate în ultimele două luni din an, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Thagora este un sistem de tăiere a pielii care automatizează şi eficientizează modul în care este folosită tapiţeria din piele şi interioarele auto din piele, dar şi în industria mobilei. Ca urmare a folosirii software-ului şi a echipamentelor hardware Thagora, companiile îşi reduc pierderile generate de tăierea manuală a pielii şi totodată reduc din nevoia de personal calificat care să desfăşoare astfel de operaţiuni. Thagora are în prezent circa 30 de angajaţi, care fac atât software, cât şi echipamente hardware.