Un salariu pe zi. Un bucătar câştigă, în medie, 1.100 de euro net pe lună. Ana Vişian, BestJobs: Pentru rolurile de bucătari, candidaţii au nevoie de experienţă în gestionarea unei bucătării, dar şi în siguranţa alimentelor, iar o certificare specifică poate reprezenta un plus pentru orice candidat

Autor: Ramona Cornea 25.05.2022

Un bucătar are un salariu care ajunge, în medie, la 1.100 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs. 

”HoReCa este domeniul cel mai afectat de pandemie. Chiar şi după ridicarea restricţiilor anti-Covid, candidaţii sunt reticenţi să aplice întrucât domeniul şi-a arătat vulnerabilitatea în faţa posibilelor crize sociale. Simţim cum uşor-uşor, lucrurile încep să se mişte şi aici, mai ales pe fondul mobilităţii neîngrădite a oamenilor. Pentru rolurile de bucătari disponibile pe BestJobs, candidaţii au nevoie de experienţă în gestionarea unei bucătării, dar şi în siguranţa alimentelor, iar o certificare specifică poate reprezenta un plus pentru orice candidat. În prezent, se caută astfel de candidaţi în Bucureşti, Constanţa, Cluj, iar salariul unui bucătar poate ajunge până de 1.100 de euro pe lună”, a spus Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Candidaţii care aplică pentru acest job trebuie să aibă o certificare de bucătar, să fie absolvenţi ai unei şcoli profesionale în domeniul culinar sau să fie absolvenţi ai unor cursuri de calificare în acest domeniu.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: bonusuri de sărbători, tichete de masă, abonament la o clinică privată, precum şi beneficii legate de transport.

În prezent, 196 de posturi vacante pentru poziţia de bucătar sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt Bucureşti, Constanţa şi Cluj.