Războiul din Ucraina. Şeful Statului Major din SUA a vorbit despre posibilitatea trimiterii unor trupe americane în Ucraina: Există o planificare în curs

Autor: Răzvan Botea 25.05.2022

Preşedintele Joe Biden a decis să retragă trupele americane din Ucraina înainte de invazia Rusiei din 24 februarie pentru a evita un conflict direct cu un adversar înarmat nuclear. Dar circumstanţele în schimbare, inclusiv redeschiderea ambasadei americane, au ridicat semne de întrebare cu privire la posibilitatea ca trupele americane să fie nevoite să se întoarcă pentru a contribui la asigurarea securităţii diplomaţilor, potrivit Reuters.

► Preşedintele Poloniei a spus că războiul ar putea cauza penurie de alimente în Africa de Nord, ceea ce va duce, la rândul său, la o migraţie în masă către Europa.

► Ministrul de externe al Ucrainei Dmitro Kuleba susţine că „hoţii ruşi“ fură cereale ucrainene pentru a le vinde în străinătate şi spune că cerealele sunt încărcate pe nave, care vor trece apoi prin Bosfor.

► Forţele ruse au întâmpinat o rezistenţă acerbă din partea rezidenţilor când au ajuns în oraşul Melitopol, din sudul Ucrainei, în februarie, transmite BBC. Localnicii au încercat să blocheze vehiculele blindate în timp ce convoiul de soldaţi a venit să ocupe oraşul, iar oamenii au inundat străzile fluturând steaguri ucrainene.