O nouă zi în America, un nou atac armat: Un adolescent înarmat a ucis 18 elevi şi un profesor înainte de a fi eliminat de oamenii legii. Este cel mai grav atac din ultimii zece ani

Autor: Iulian Tenchiu 25.05.2022

Optsprezece studenţi şi un profesor au fost ucişi după ce un tânăr înarmat a deschis focul într-o şcoală din Texas. Acesta este cel mai grav incident de acest fel din ultimi zece ani, scrie The Wall Street Journal.

Adolescentul a fost ucis de oamenii legii, potrivit guvernatorului Greg Abbott.

Doi politişti au fost răniţi uşor în misiune. Bilanţul publicat iniţial de WSJ se ridica la 15 victime, conform datelor furnizate de autorităţile americane.

Atacul armat a avut loc în oraşul Uvalde, o comunitate care numără aproape 16.000 de rezidenţi. Atacatorul a fost înarmat cu un pistol şi o puşcă, conform datelor poliţiei.

„Avem o anchetă în desfăşurare. Încercăm să ne dăm seama de motivele sale, de felul în care a obţinut armele şi dacă le deţinea în mod legal”, a mai spus Greg Abbott.

Un atac armat atât de grav a mai avut  loc acum 10 ani, în decembrie 2012 la o şcoală din Connecticut, unde 26 de persoane au fost ucise.

În ciuda unor astfel de tragedii, Texasul a fost şi va rămâine pro în privinţa deţinerii de arme. Chiar guvernatorul Abbot a semnat în 2021 o lege care le permite texanilor să deţină pistoale fără să a avea nevoie de permis de port-armă.