O delegaţie a FMI condusă de Jan Kees Martijn va vizita România în perioada 30 mai - 10 iunie pentru înâlnirea periodică cu oficialii de la Bucureşti

Autor: Roxana Rosu 25.05.2022

O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional condusă de Jan Kees Martijn va vizita România în perioada 30 mai - 10 iunie pentru întâlnirea periodică pe care instituţia o are cu autorităţile române (Consultare pe Articolul IV), se arată într-un anunţ semnat de Nadeem Ilahi, Reprezentant Regional pentru Europa Centrală, de Est şi Sud-Est a FMI.

Echipa Fondului va discuta despre evoluţiile şi politicile economice cu reprezentanţi ai Ministerului de Finanţe, Băncii  Naţionaeă a României şi alte agenţii guvernamentale, precum şi cu reprezentanţi ai sectorului privat şi non-guvernamental.

FMI a redus puternic în aprilie previziunile privind creşterea economică pentru România în 2022, la  2,2%, de la 4,8% în raportul anterior.

În raportul de primăvară al „World Economic Outlook” la FMI, economiştii notează că ţările apropiate de Ucraina sunt cele mai afectate din punct de vedere economic de război.