Bombă pe şosele: Peste 100 000 şoferi cu asigurare la City conduc acum fără asigurare. Fiţi atenţi la volan!

Autor: Mircea Nica 25.05.2022

Aproximativ 80% din cele aproape 500.000 de poliţe RCA emise de City Insurance au fost reînnoite, după ce începând cu data de 12 mai 2022, poliţele RCA ale City Insurance au încetat de drept, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR).

“La data de 24.05.2022, conform raportările în baza de date cu poliţe RCA, un număr de 104.359 de deţinători de vehicule nu îşi reînnoiseră poliţele RCA, fapt de natură să provoace îngrijorare în rândul tuturor participantţilor la trafic”, susţin reprezentanţii BAAR.

BAAR atrage atenţia că foştii asiguraţi RCA City Insurance care, indiferent de motive, nu au încheiat o nouă poliţă RCA valabilă începând cu data de 12 mai 2022 la un alt asigurător autorizat în cazul nefericit în care produc un accident de circulaţie, nu vor putea beneficia de protecţia asigurării RCA de la City Insurance, chiar dacă data de valabilitate înscrisă în respective poliţă este ulterioară datei de 11 mai 2022, şi vor fi obligaţi să repare ei înşişi prejudiciile pe care le vor provoca terţilor.

“O primă constatare este aceea că în primele 4 zile de după data expirării valabilităţii poliţelor, un număr de peste 336.000 de deţinători autor cu asigurări RCA la City Insurance au înţeles să încheie noi poliţe RCA cu alţi asigurători care le-au raportat în baza de date AIDA. Acesta reprezintă un grad de reînnoire din totalul poliţelor expirate de 68%”, au mai transmis reprezentanţii BAAR.