Un pas înainte pentru a aduce digitalizarea în instituţii: Confederaţia Patronală Concordia a creat un portal de dialog social

Autor: Alina-Elena Vasiliu 25.05.2022

♦ Fiecare organizaţie care decide să se înscrie pe portal va primi o pagină proprie, unde poate publica propriul conţinut şi unde va primi ştiri, noutăţi, documente care o privesc. 

Confederaţia Patronală Concordia a lansat un portal de dialog social care îşi propune să introducă digitalizarea în procesul de consultare publică şi în dialogul social, în condiţiile în care autorităţile publice au dificultăţi în a aplica tehnologia în activitatea lor şi în relaţia cu cetăţenii.

„Absenţa unei surse unice de monitorizare a legislaţiei consumă foarte mult din timpul cetăţenilor. Calitatea precară a documentelor de lucru ce nu pot fi prelucrate este o altă problemă. Acest portal trebuie să fie ca un Facebook al ONG-urilor”, au spus reprezentanţii Concordia, care au conceput portalul.

Fiecare organizaţie care decide să se înscrie pe portal va primi o pagină proprie, unde poate publica propriul conţinut şi unde va primi ştiri, noutăţi, documente care o privesc. Paginile proprii ale partenerilor pot fi accesate de către utilizatorii platformei – cetăţeni, autorităţi publice, mass-media şi ceilalţi parteneri de dialog. Platforma este independentă, iar utilizarea ei este gratuită pentru oricine.