Zeelandia, producător de ingrediente cu fabrică la Iaşi, investeşte în energie regenerabilă şi speră la reducerea costurilor cu 40%. Producătorul are o cifră de afaceri de 62 milioane de lei

Autor: Florentina Niţu 26.05.2022

Zeelandia România, filiala locală a grupului olandez cu acelaşi nume, care realizează ingrediente pentru brutărie, patiserie şi cofetărie, a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 62 mil. lei, în creştere cu 32% faţă de anul precedent, fiind cel mai bun an din istoria de peste două decenii a companiei pe piaţa românească.

„Anul trecut a fost un an foarte bun, pentru că a crescut din nou consumul, lucrurile şi-au revenit şi a fost chiar mai bun decât 2019 – an la care ne raportăm având în vedere că în 2020 a fost pandemie – atât la nivelul cifrei de afaceri cât şi al profitabilităţii. Am încheiat cu o cifră de afaceri de 62 mil. lei“, a spus pentru ZF Ovidiu Bocaniciu, administrator al Zeelandia în România.

În România, activitatea Zeelandia a început în 1998, odată cu achiziţia grupului polonez Superbake, inclusiv a filialei de pe plan local. Iniţial, Zeelandia a avut o fabrică în Bucureşti, însă ulterior a investit 3 mil. euro într-o altă fabrică, la Iaşi, conform datelor ZF şi celor de pe site-ul companiei. La Iaşi, compania are aproape 100 de angajaţi.