Un salariu pe zi. Un intern câştigă între 250 şi 400 de euro net pe lună. Andrei Frunză, BestJobs: Indiferent de domeniu şi de specificul activităţii, un internship reprezintă oportunitatea ideală pentru persoanele aflate la început de drum

Autor: Ramona Cornea 26.05.2022

Un intern are un salariu care variază, în medie, între 250 şi 400 de euro net pe lună, arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs.

Andrei Frunză, CEO-ul BestJobs, este de părere că indiferent de domeniu şi de specificul activităţii, un internship reprezintă oportunitatea ideală pentru persoanele aflate la început de drum, întrucât oferă cadrul pentru dezvoltarea abilităţilor specifice domeniului de interes şi pentru familiarizarea cu piaţa muncii.

„Curiozitatea şi dorinţa de a învăţa şi a progresa pe plan profesional sunt soft skill-uri „sine qua non“ pentru orice candidat care doreşte să beneficieze de un internship. Potrivit Legii nr. 176/2018, art. 8 (1) internul are dreptul la o indemnizaţie pentru internship, plătită de organizaţia-gazdă, al cărei cuantum este stipulat în contractul de internship. (2) Cuantumul indemnizaţiei pentru internship stabilită potrivit alin. (1) este egal cu cel puţin 50% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi se acordă proporţional cu numărul de ore de activitate desfăşurată“. Cele mai multe oferte de internshipuri vin în special din Bucureşti, Iaşi, Cluj, Arad, Timişoara, multe dintre ele presupunând activitate remote“, spune el.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: abonamentele la servicii medicale şi trainingurile de specializare.

În prezent, 81 de posturi vacante pentru poziţia de intern sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Iaşi, Cluj, Arad, Timişoara şi în regim de muncă remote.