François Bloch, CEO al BRD: Credem că va fi o decelerare a creşterii economice, inflaţia va rămâne înaltă până la începutul anului viitor. Putem să ne aşteptăm la mai multe probleme. Ce trebuie să facem este să luăm legătura preventiv cu clienţii pentru a discuta problemele în care au intrat, vor intra sau ar putea intra

Autor: Mircea Nica 26.05.2022

Semnele unei decelerări a creşterii economice există, estimările inflaţiei rămân la cote înalte până la începutul anului viitor, ceea ce ar putea duce la mai multe probleme, a spus François Bloch, CEO al BRD, în cadrul unei conferinţe de presă privind strategia băncii până în 2025.

Credem că va fi o decelerare a creşterii economice, inflaţia va rămâne înaltă până la începutul anului viitor. Putem să ne aşteptăm la mai multe probleme. Ce trebuie să facem este să luăm legătura preventiv cu clienţii pentru a discuta problemele în care au intrat, vor intra sau ar putea intra. Astăzi nu vedem dificultăţi în plata ratelor. Când spun că nu văd dificultăţi acest lucru nu înseamnă că deşi plăţile se fac, clienţii nu au probleme, a spus François Bloch.

Din perspectiva vicepreşedintelui BRD pe zona de retail Radu Topliceanu, comprotamentul de plată al clienţilor este foarte bun.