VIDEO. În ce a investit eMAG un miliard de lei în 2021. Iulian Stanciu, preşedinte executiv eMAG: zona de tehnologie a atras 128 de milioane de lei, iar investiţiile în alte companii 260 mil. lei

Autor: Adrian Seceleaanu 26.05.2022

eMAG, cel mai mare retailer online local - cu o prezenţă puternică şi în regiune, a investit în 2021 un miliard de lei, cea mai mare sumă fiind alocată zonei de logistică, a declarat Iulian Stanciu, preşedinte executiv al grupului, în cadrul unei conferinţe de presă.

“Este un plan de investiţii de 3,2 miliarde de lei. În anul întâi am investit cam 1 miliard de lei. În partea de tehnologie pe care o construim aici în România cu cei aproape o mie de programatori pe care-i avem am investit 128 de milioane de lei în zona de tehnologie. În zona de logistică, dacă aţi mers pe autostradă aţi văzut că a mai răsărit un depozit - destul de repede - în mai puţin de un an, aici am investit aproape 500 de milioane de lei. În zona de marketplace pentru servicii pentru comercianţi am investit 72 de milioane de lei . În eMAG Ventures care înseamnă şi companiile în care am investit în trecut - Tazz, Sameday, iar mai nou Freshful dar şi cele noi, Atlas şi Flip - sunt 260 de milioane de lei investiţi anul trecut. Şi dezvoltarea internaţională - 75 de milioane de lei cu Ungaria şi Bulgaria. Iar dezvoltarea profesională a oamenilor - tot felul de cursuri şi programe interne - 15 milioane de lei”, a spus Stanciu.