Chimcomplex, cel mai mare producător local de produse chimice, anunţă achiziţia companiei Sistemplast Râmnicu Vâlcea. Tranzacţie de 15 mil. Lei

Autor: Eduard Ivanovici 26.05.2022

Chimcomplex (CRC), cel mai mare combinat de produse chimice din România, cu platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea, a cumpărat 2.138 de acţiuni, respectiv 94,4% din capitalul social al Sistemplast Râmnicu Vâlcea.

Compania localizată pe platforma Oltchim este specializată în furnizarea de soluţii integrate de mecanică, proiectare, construcţie, verificare şi monitorizare lucrări industriale. Valoarea totală a tranzacţiei se ridică la 14.966.000 lei, se arată într-un raport publicat de Chimcomplex la Bursa de Valori Bucureşti.

Conform unui anunţ de la începutul lunii decembrie 2021, Chimcomplex intenţionează aprofundarea şi exploatarea tuturor sinergiilor, optimizărilor şi integrărilor diviziilor la nivel de grup, sub umbrela CRC (Compania Română de Chimie). Totodată, achiziţia susţine strategia sa de creştere şi de a investi în capacităţi care oferă soluţii industriale.

Prin intermediul tranzacţiei, Chimcomplex continuă, între timp, reintegrarea fabricilor de pe platforma Oltchim şi extinde în mod semnificativ portofoliul de servicii al societăţii, crescându-şi astfel prezenţa şi în alte sectoare industriale.

„Pentru a alimenta creşterea şi succesul afacerii, ne vom baza pe experienţa şi expertiza Sistemplast de peste 20 de ani de a coordona şi realiza proiecte industriale de anvergură. Vedem o oportunitate extraordinară de a continua să ne unim forţele şi să dăm un semnal puternic industriei româneşti. Când vine vorba de viitor suntem cu ochii în permanenţă pe imaginea de ansamblu”, a declarat Victor Avram, CEO al Chimcomplex.

În urmă cu doi ani, Uzuc Ploieşti, companie controlată indirect de omul de afaceri Ştefan Vuza, preşedintele Chimcomplex, a achiziţionat pachetul de 94,4% din capitalul Sistemplast de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, ca urmare a licitaţiei organizate de consorţiul de lichidatori judiciari din cadrul combinatului chimic.

Acţiunile CRC s-au depreciat cu 26,6% în 2022, pe tranzacţii de 41,2 milioane de lei, potrivit datelor BVB. Compania are o capitalizare de 5,8 miliarde de lei.