RTG Solar Energy, o companie cipriotă, cel mai nou jucător din regenerabile: firma a obţinut avizul pentru un parc solar de peste 40 de milioane de euro în Giurgiu

Autor: Roxana Petrescu 27.05.2022

Proiecte fotovoltaice de dimensiuni considerabile continuă să primească avizele tehnice de racordare la reţea, energia solară fiind vedeta celui de-al doilea val de investiţii în regenerabile din România.

RTG Solar Energy, companie de proiect deţinută de Nidik Holdings Limited din Cipru, este cea mai recentă posesoare a unui aviz tehnic de racordare la reţea pentru un parc solar de 70,4 MW la Giurgiu, după cum arată datele publice ale Transelectrica.

În cazul în care investiţia va fi realizată, proiectul se va ridica la peste 40 de milioane de euro, al doilea val de investiţii în energia verde fiind carac­terizat prin pre­zenţa pro­iectelor so­lare de mari di­mensiuni.

Numele firmei Nidik Holdings a mai fost implicat într-un proiect, din zona de medicină de această dată, în anul 2012. La acel moment, firma alături de o altă companie au cumpărat două centre de dializă de la Fresenius, liderul pieţei de profil din acel an.