Pe harta HoReCa a Bucureştiului s-a conturat în pandemie o nouă zonă hot: Piaţa Amzei şi împrejurimile au adunat 30-40 de restaurante şi cafenele

Autor: Cristina Roşca 03.06.2022

♦ Bucureştiul este un oraş efervescent, un organism viu pe harta căruia apar şi dispar constant localuri ♦ În total, în Capitală sunt peste 7.500 de restaurante, baruri, pizzerii, cafenele, potrivit datelor ANSVA l Acestea sunt împărţite în tot oraşul, inclusiv în zona cartierelor-dormitor, însă există şi câteva zone „fierbinţi“.

Piaţa Amzei şi împrejurimile s-au conturat în ultimii doi ani ca cea mai nouă destinaţie HoReCa din Bucureşti, adunând 30-40 de restaurante şi cafenele, conform datelor ZF. Poziţia centrală, traficul pie­tonal din zonă în weekend, în sezonul estival şi câteva exemple de localuri cu rezul­tate bune au făcut ca tot mai mulţi antreprenori din industrie să îşi îndrepte atenţia către acest areal aflat în pro­xi­mitatea imediată a unor zone populare pentru locuitorii oraşului, precum Calea Victoriei, Piaţa Romană şi Bulevardul Magheru.

Deşi s-a creat deja aglomeraţie în zonă, sau poate tocmai de aceea, există în con­ti­nuare deschideri şi inaugurări de spaţii HoReCa în Piaţa Amzei. Cel mai recent exemplu este cel al restaurantului Red Angus. Acesta s-a mutat aici, după mai bine de un deceniu din Centrul Vechi al Capitalei. „Piaţa Amzei este una extrem de apreciată de consumatorii de experienţe gastronomice, fiind un pol de atracţie pentru oaspeţi de toate vârstele. Avem încredere în potenţialul său, ştim că o parte dintre trendurile HoReCa se setează acolo şi estimăm că zona va continua să se dezvolte în următorii ani“, a spus Dragoş Panait, coproprietar Red Angus Steakhouse.