Un fost jurnalist al televiziunii de stat ruse pune beţe în roate maşinăriei de propagandă: Opriţi televizorul! Este un instrument de spălat creiere

Autor: Laura Buciu 27.05.2022

Fostul jurnalist al televiziunii de stat ruse, Zhanna Agalakova, care a renunţat la slujbă din cauza războiului, le-ar transmite ruşilor un singur lucur: „Opriţi televizorul” şi spune că televiziunea rusă este „o maşină de spălat creiere”, scrie BBC.

Prezentatoarea de ştiri Zhanna Agalakova a fost una dintre cele mai cunoscute feţe de la televiziunea de stat rusă până în martie, când a renunţat la slujba sa din cauza războiului din Ucraina.

Agalakova, care acum se ascunde, a declarat pentru BBC că televiziunea rusă este o „maşină de spălat creiere" şi că şi-ar dori ca oamenii să o oprească.

„Este ca şi cum ar fi două planete diferite”, spune ea, comparând televiziunea rusă, care le spune telespectatorilor că forţele invadatoare ale lui Vladimir Putin sunt aclamate şi primesc flori, cu imaginile de moarte şi tragedie din Ucraina văzute de telespectatorii din restul lumii.

Întrebată ce le-ar spune oamenilor din Rusia, ea a avut un îndemn: „Opriţi televizorul! (...) Găsiţi alte surse de informare. Uitaţi-vă pe internet şi deschideţi-vă inima”.

Zhanna Agalakova spune că războiul este „iad”, este „moarte”.