ZF Live. Nicolas Pleşea, senior investment manager, Agista: Fondul de investiţii Agista are o orientare destul de pronunţată în zona de ESG şi de economie sustenabilă

Autor: Mara Rolea 30.05.2022

Lansat recent, Agista este primul fond de investiţii din România în curs de autorizare care accelerează venirea IMM-urilor pe piaţa de capital, iar alături de CITR (Casa de Insolvenţă Transilvania), ROCA şi ROCA X, face parte din compania de holding Impetum Group, un grup de investiţii românesc care se ocupă de maximizarea valorii de business.

Agista este un fond de investiţii cu un capital de 25 mil. euro, iar reprezentanţii fondului estimează că în 2024 acesta se va lista la Bursa de Valori Bucureşti. Agista va lansa un accelerator pentru companii după start-ul cu afaceri între 500.000 lei şi 3 mil. lei.

„Compania este încorporată, suntem la Registrul Comerţului, unde se numeşte Agista Investments SRL. Când vorbim de aşa-numitul fond vorbim de două companii: de compania de management şi de compania de investment. Compania de investment este cea unde avem fondul. În prezent, este un pull de investitori preexistenţi care au investit şi în celelalte companii din grup“, spune Nicolas Pleşea, senior investment manager al Agista în cadrul emisiunii de business ZF Live.