(P) Western Union lansează WU+, o nouă aplicaţie de digital banking şi transfer internaţional de bani în România

Autor: Publicitate 30.05.2022

Western Union este lider global în plăţile transfrontaliere, circulaţia monetară şi plăţilor, iar reţeaua sa financiară globală de vârf leagă peste 200 de ţări şi teritorii şi peste 130 de valute. Aceştia leagă consumatorii, întreprinderile, instituţiile financiare şi guvernele prin intermediul uneia dintre cele mai extinse reţele din lume, accesând miliarde de conturi bancare, milioane de portofele şi carduri digitale şi o reţea globală substanţială de locaţii ale agenţiilor.

Western Union, lider global în transferuri bancare, anunţă astăzi lansarea WU+, noua sa aplicaţie integrată de digital banking şi transfer internaţional de bani, în România, una dintre primele două pieţe globale unde aplicaţia este disponibilă. WU+ este susţinut de Banca Internaţională Western Union, cu sediul în Viena, Austria.

Prin internediul WU+, consumatorii din România îşi pot acoperi toate nevoile financiare printr-o singură aplicaţie. Clienţii WU+ pot configura un cont bancar digital în mai multe valute, pot trimite şi primi bani la nivel internaţional şi instantaneu, cu alţi deţinători de conturi WU+, gratuit, şi pot stoca bani valute diferite. În plus, clienţii îşi pot cheltui banii, după preferinţe, folosind un card de debit asociat, emis în parteneriat cu Visa, se pot bucura tarife competitive şi pot câştiga bani prin stocarea fondurilor, precum şi alte recompense.

Clienţii români se pot bucura de o reală experienţă de tip omni-channel

Ceea ce diferenţiază şi mai mult WU+ de alte aplicaţii bancare digitale din România este modul în care Western Union conectează digitalul cu lumea offline, clienţii putând trimite bani, atât în numerar, cât şi digital, în mai multe valute, în întreaga lume prin intermediul aplicaţiei şi prin accesarea vastei reţele globale a Western Union. Acestă facilitate adaugă mai multe opţiuni şi flexibilitate în modul în care clienţii WU+ pot face tranzacţii.

Sunt mândră că România este una dintre primele două pieţe globale care lansează WU+", a declarat Denisa Mateescu, Director Regional Western Union pentru Europa de Est. „ Aceasta este o nouă propunere de digital banking care va schimba modul în care clienţii noştri îşi acoperă nevoile financiare şi se conectează la lume, bucurându-se de beneficii mari şi de o reală experienţă de tip omni-channel. Clienţii români ştiu că pot avea încredere în Western Union pentru a face transferuri bancare, rapid şi fiabil, folosind wu.com sau prin intermediul celor 7000 de locaţii fizice din România. De asemenea, clienţii se pot bucura şi de internet banking în aproape fiecare colţ al lumii, accesând conturile bancilor partenere. Pe baza acestei relaţii de încredere, suntem convinşi că WU+ poate adăuga valoare vieţii clienţilor noştri”, a declarat Denisa Mateescu.

Prin intermediul WU+, clienţii din România care se deplasează în interes de serviciu în afara ţării sau se mută în străinătate, îşi pot acoperi toate nevoile financiare printr-o singură aplicaţie. Printre beneficiile WU+ se numără stocarea banilor într-un cont bancar digital în mai multe valute, trimiterea şi primirea banilor la nivel internaţional, instantaneu şi fără taxe cu alţi deţinători de cont WU+ şi 3 transferuri internaţionale, fără comision, oriunde în vasta reţea Western Union.

Cu noua aplicaţie, Western Union concurează cu start-up-urile financiare (fintech), care se concentrează, de asemenea, în principal pe digital şi internet banking. Principalul competitor digital este Revolut, furnizorul de servicii de plată, care oferă de mai mulţi ani şi un cont curent în România. Şi aceştia operează cu propria lor licenţă bancară.

Cu toate acestea, concurenţa este acerbă. Băncile tradiţionale încearcă să-şi modernizeze aplicaţiile şi serviciile bancare online. În plus, competitorii din rândul băncile online, din România, ING şi Garanti, se axează pe clienţi tineri. Deocamdată, "WU+" este disponibilă doar pentru operaţiuni bancare prin intermediul aplicaţiei, dar este planificată şi o versiune desktop pentru serviciile bancare online tradiţionale, a menţionat echipa Western Union. Este deja posibilă trimiterea şi primirea fondurilor prin intermediul acestei aplicaţii.

Exista două versiuni ale acestei aplicaţii, standard şi premium. Pentru versiunea premium se percepe o taxă suplimentară de doar 3,99 euro pe lună, la fel ca în cazul multor alte bănci. Versiunea premium include mai multe beneficii, spre exemplu un număr mai mare de tranzacţii gratuite.

Noua aplicaţie de digital banking oferă beneficii exclusive pentru clienţii români, precum:

•           Tariful de lansare competitiv de până la 3% pentru economii.

▪           Bonus de bun venit de 100 RON la deschiderea contului şi depunerea fondurilor de minimum 50 RON şi efectuarea a 3 plăţi cu cardul de debit

▪           Un cod promotional pentru trimiterea banilor în străinătate la cheltuirea în total a 400 RON într-o lună calendaristică cu cardul de debit WU+

▪           O recompense de 100 RON pentru recomandarea aplicaţiei WU+şi un prim depozit de 50 RON pentru deschiderea contului prin recomandare *

De asemenea, în funcţie de versiunile de cont alesă, sunt posibile 10 transferuri gratuite pentru contul standard şi 20 de transferuri gratuite pentru contul premium pe parcursul unei luni calendaristice între conturile "WU+".  Depăşirea acestora este taxată cu 50 de cenţi pentru fiecare transfer suplimentar. Pentru transferurile interne nu sunt percepute taxe, în limita numărului de transferuri disponibile în funcţie de pachetul solicitat. Se percep, în schimb, taxe suplimentare în cazul schimburilor valutare sau în cazul primirii transferurilor în alte valute, cu excepţia celei locale.

Este pentru prima dată când Western Union, serviciul de transfer de numerar, oferă un cont curent. Primele ţări alese pentru lansarea aplicaţiei "WU+" au fost Germania şi România. Furnizorul global de servicii de plată intenţionează să ofere acest serviciu în toată Europa, precum şi pe alte pieţe globale.

* Aplicată unor termenii şi condiţii pentru toate ofertele introductive - oferta de recomandare este disponibilă începând cu 1 iunie.