Rusia vrea „o victorie pe scară largă în Ucraina până în toamnă". Kremlinul ia în considerare un al doilea asalt asupra Kievului, în ciuda faptului că nu a reuşit să captureze capitala ucraineană de la începutul războiului

Autor: Andreea Tobias 28.05.2022

Kremlinul ia în considerare un al doilea asalt asupra Kievului, în ciuda faptului că nu a reuşit să captureze capitala ucraineană la începutul războiului, potrivit site-ului independent de ştiri Meduza, citat de The Guardian.

Surse apropiate Kremlinului şi din interiorul administraţiei Putin au declarat că încrederea s-a răspândit la conducerea Rusiei Unite, partidul politic aflat la putere în ţară, că o victorie pe scară largă în Ucraina este posibilă înainte de sfârşitul anului.

O sursă a declarat: „Îi vom zdrobi (pe ucraineni) în cele din urmă. Totul se va termina probabil până la toamnă”.

Conducerea Rusiei are praguri "minime" şi "maxime" pentru a declara o "operaţiune militară specială" de succes şi finalizată în Ucraina, au declarat sursele.

Minimul necesar pentru a declara victoria este capturarea completă a regiunii Donbas, potrivit surselor, în timp ce obiectivul maxim ar fi capturarea Kievului.

Editorul ediţiei în limba engleză a publicaţiei Meduza, Kevin Rothrock, a declarat că raportul sugerează că Ucraina pierde "războiul informaţional" pentru prima dată de la invazie.

Oficialii de la Kremlin sunt, de asemenea, sceptici că ţările occidentale pot susţine sprijinul financiar şi militar masiv acordat Ucrainei dacă războiul se prelungeşte, relatează site-ul.

O altă sursă a declarat: „Mai devreme sau mai târziu, Europa va obosi să ajute. Este vorba atât de bani, cât şi de producţia de arme de care au nevoie pentru ei înşişi. Mai aproape de toamnă, vor trebui să negocieze (cu Rusia) pe gaz şi petrol, înainte de sosirea sezonului rece”.

Nu a fost posibilă verificarea independentă a acestor informaţii.