Cum să faci profit de 370 mil. lei cu şase angajaţi. An de vis pentru interpuşii Gazprom care vând gazul rusesc în România: business cumulat de peste 550 mil. euro, de 15 ori mai mare

Autor: Roxana Petrescu 04.06.2022

♦ Scăderea producţiei interne, creşterea cererii şi explozia preţului au transformat anul 2021 într-unul de vis pentru intermediarii cu care lucrează colosul Gazprom în România. Începutul acestui an este de asemenea marcat prin preţuri istorice şi perspective slabe de producţie.

Imex Oil Limited şi WIEE România, companii partenere ale Gazprom pentru vânzarea gazului pe plan local, au terminat anul trecut cu rezultate record, aşa cum arată informaţiile publice de la Ministerul Finanţelor.

Astfel, Imex Oil a ajuns la un business de 1,7 miliarde de lei, cu numai 6 angajaţi, marcând un profit net de 367 de milioane de lei, în contextul în care în 2020 compania figura cu afaceri şi profit net zero. Mai departe, WIEE România a terminat anul trecut cu afaceri de 945 de milioane de lei, de peste 5 ori mai mari faţă de cele din 2020 şi cu un profit net de 46 de milioane de lei.