Tranzacţie între producători locali. Terapia Cluj achiziţionează gama Uractiv de la Fiterman Pharma, care generează venituri anuale de 40 mil. lei

Autor: Georgiana Mihalache 30.05.2022

♦ Gama Uractiv cumpărată de Terapia include 12 produse – suplimente alimentare, şi este unul dintre cele mai vândute branduri din piaţa farmaceutică ♦ Terapia are circa 420 produse în portofoliu, inclusiv cele pentru export.

Producătorul de medicamente Terapia Cluj, parte a gigantului Sun Pharma, a achiziţionat o gamă de 12 produse sub brandul Uractiv de la Fiterman Pharma, producătorul din Iaşi care a pus pe piaţă aceste produse destinate tractului urinar. Tranzacţia aşteaptă unda verde de la autorităţi, iar valoarea acesteia este confidenţială.

Totuşi, brandul Uractiv generează anual venituri de 40 mil. lei (8,7 mil. dolari), din datele Cegedim, citate de Sun Pharma. La afaceri de 190 mil. lei, cât a raportat în 2020 Fiterman Pharma, gama Uractiv aduce în jur de 20% din totalul cifrei de afaceri, din calculele ZF.

„Pentru noi, achiziţia înseamnă o continuare a angajamentului faţă de România şi Europa de Est. Îmi doresc să urmeze şi o fabrică nouă, o să vedem. Am colaborat bine cu Fiterman Pharma pe perioada acestei tranzacţii, produsul va continua să fie fabricat de ei. Vrem să dezvoltăm la această gamă şi mai multe produse. Sunt 12 tipuri de produse, sperăm să adăugăm încă cinci în următorul an. Achiziţia face obiectul unor termene şi condiţii, aşteptăm toate aprobările instituţionale“, a spus pentru ZF Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj.