Cehii de la APS cumpără de la Bank of Cyprus un portofoliu de credite neperformante de 147 mil. euro, acordate în România

Autor: Cristina Bellu 30.05.2022

APS, companie de recuperare de creanţe cu sediu central în Cehia, anunţă achiziţionarea de la Bank of Cyprus Group a unui portofoliu de credite neperformante şi proprietăţi intrate în patrimoniul activ al băncii acordate în România, cu o valoare contractuală de 147 milioane de euro.

Tranzacţia se va încheia după primirea autorizării din partea Consiliului Concurenţei, au anunţat luni reprezentanţii APS.

„Piaţa românească rămâne foarte importantă pentru APS. Această tranzacţie ne-a consolidat poziţia pe piaţă de cel mai mare investitor şi manager de credite neperformante. Prin intermediul APS Credit Fund, lansat recent, strategia noastră se concentrează pe creştere, explorând oportunităţi unice de investiţie şi achiziţionând noi portofolii”, spune Martin Machoň, CEO şi proprietarul APS.

 Vânzarea portofoliului băncii cipriote face parte din strategia instituţiei de reducere a activelor neesenţiale şi de realizare a unei creşteri profitabile şi sustenabile pe termen mediu şi lung.

„Această tranzacţie constă în vânzarea de către bancă a unui portofoliu rezidual de active româneşti, ca urmare a încetării operaţiunilor din România în ultimii ani. Tranzacţia consolidează operaţiunile de bază ale băncii, fiind şi în conformitate cu strategia sa”, adaugă Michalis Athanasiou, Director of Large & International Corporate Banking al Bank of Cyprus. 

Bank of Cyprus, liderul în servicii financiare şi bancare din Cipru, cu active liderul în servicii financiare şi bancare din Cipru,cu active totale de 25 de miliarde de euro la finalul anului 2021, şi-a lichidat operaţiunile din România în urmă cu cinci ani.