Eximbank: Exportatorii români vor putea beneficia de protecţie extinsă în derularea relaţiilor comerciale cu partenerii din ţările UE şi OECD până la 31 decembrie 2026

Autor: Roxana Rosu 30.05.2022

Exportatorii români vor putea beneficia de protecţie extinsă în derularea relaţiilor comerciale cu partenerii din ţările UE şi OECD până la 31 decembrie 2026, odată cu prelungirea schemei de asigurare pe termen scurt a riscurilor temporar non-piaţă pe care EximBank o oferă în numele şi în contul statului român.

”Pe lângă extinderea perioadei de aplicare, Comisia Europeană a autorizat şi lărgirea arei de adresabilitate a acestei scheme de credit la export pe termen scurt pe zona IMM-urilor, prin majorarea plafonului de cifră de afaceri. Astfel, cifra de afaceri anuală maximă la export pentru IMM-urile care urmează să fie eligibile a fost majorată până la 2,5 milioane  de euro, ceea ce reprezintă o creştere cu 0,5 milioane de euro faţă de schema iniţială. Considerăm că, în contextul actual, este important ca exportatorii români să beneficieze de cât mai multe forme de protecţie în derularea tranzacţiilor internaţionale”, a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.