Inflaţia continuă să crească în Germania, atingând nivelul de 7,9%, pe fondul majorărilor semnificative ale preţurilor la energie şi alimente

Autori: Mihai Draghici , Mediafax 30.05.2022

Rata inflaţiei continuă să crească în Germania, atingând în luna mai nivelul de 7,9%, în contextul majorărilor semnificative ale preţurilor la energie şi alimente, informează site-ul Tagesschau.de.

Oficiul federal pentru Statistică a anunţat luni o rată a inflaţiei de 7,9% în Germania, comparativ cu aceeaşi lună din 2021. În aprilie, Germania înregistrase o inflaţie de 7,4%.

Preţurile la energie au fost majorate cu 38,2% în ultimele 12 luni, iar cele la alimente cu 11,1%, în contextul restricţiilor antiepidemice, al intervenţiei militare ruse în Ucraina şi al sancţiunilor impuse Ucrainei.

"Încă există probleme în reţelele de aprovizionare cu produse, inclusiv cu alimente, iar în toamnă situaţia s-ar putea agrava. Totuşi, plafonarea preţurilor la carburanţi şi alte facilităţi ar putea permite stabilizarea ratei inflaţiei în Germania în următoarele luni", explică Holger Schmieding, analist la Berenberg Bank.