Nicolas Boitout, managing director al Inetum România: Creştem businessul cu 40% anul acesta. Există un apetit tot mai mare de a investi în soluţii din sfera de date – de la procesare de date până la analiză de date. „Suntem în strânsă colaborare cu o bună parte din entităţile financiare şi bancare din România”

Autor: Alexandra Cepăreanu 31.05.2022

Companiile de pe piaţa locală şi-au îndreptat atenţia şi investiţiile spre soluţii de automatizare care să le îmbunătăţească fluxurile de lucru, precum RPA (Robotic Process Automation), data processing sau data analytics, în urma schimbărilor aduse de contextul pandemiei din ultimii doi ani, astfel că, pentru anul în curs, reprezentanţii companiei de IT Inetum România, parte a grupului francez cu acelaşi nume, estimează afaceri de 28 de milioane de euro, plus 40% faţă de anul trecut. Inetum România a încheiat anul 2020 cu afaceri de peste 20 de mil. euro în 2020, potrivit ultimelor date publice.

„În ultima vreme, companiile fac paşi importanţi în a-şi automatiza procesele de afaceri prin tehnologia RPA. Există un apetit tot mai mare de a investi în soluţii din sfera de date – de la procesare de date până la analiză de date. Practic, companiile caută în prezent soluţii de digitalizare şi automatizare, pentru a-şi îmbunătăţi fluxurile de lucru şi capacităţile. Suntem în strânsă colaborare cu o bună parte din entităţile financiare şi bancare din România, care au accelerat eforturile de digitalizare în ultimii doi ani. Estimăm venituri de 28 mil. euro la finalul acestui an”, a spus pentru ZF Nicolas Boitout, managing director al Inetum România.