Mihai Boldijar, Bosch: Energia verde devine o prioritate – instalăm panouri fotovoltaice şi Bosch are în plan investiţii de 300 mil. euro în producţia de pompe de căldură la nivel mondial

Autor: Bogdan Alecu 31.05.2022

♦ În 2021, fabrica din Blaj a devenit prima locaţie Bosch din România care a instalat panouri fotovoltaice pe acoperişurile clădirilor sale.

Creşterea puternică a preţului energiei determină producătorii să reorienteze investiţiile atât spre propriile capabilităţi de producţie a energiei cât şi spre diviziile care furnizează soluţii către terţi, cum ar fi pompele de caldură.

Unităţile de producţie din Blaj şi Cluj au început să îşi producă propria energie verde, prin instalarea de panouri fotovoltaice. În 2021, fabrica din Blaj a devenit prima locaţie Bosch din România care a instalat panouri fotovoltaice pe acoperişurile clădirilor sale, în urma unei investiţii de peste 200.000 de euro. Energia generată este echivalentul consumului de energie pentru aproape 200 de gospodării medii. În plus, fabrica Bosch din Cluj a început instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperişul halelor sale de producţie, la sfârşitul anului trecut. Media anuală a energiei verzi generate de acest sistem este de 8.252 MWh şi acoperă consumul anual de energie pentru aproximativ 4.000 de gos­po­dării. Investiţia totală se ridică la peste 5 mil. euro, iar proiectul se numără printre cele mai mari din ţară, având în vedere puterea instalată pe acoperiş.