Un salariu pe zi. Un consultant în fonduri europene câştigă, în medie, 1.100 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 04.06.2022

Un consultant în fonduri europene are un salariu care ajunge, în medie, la 1.100 de euro net pe lună, după cum arată datele de pe platforma de recrutare online BestJobs.

Andrei Frunză, CEO al BestJobs, afirmă că domeniul fondurilor europene a devenit tot mai important în ultimii ani, întrucât atragerea acestora contribuie semnificativ la dezvoltarea economiei. În acest context, şi consultanţii de fonduri europene au devenit mai căutaţi, pe măsură ce complexitatea proiectelor ce trebuie realizate a crescut, adaugă el.

Candidatul perfect pentru rolul de consultant fonduri europene are experienţă în scrierea, implementarea şi elaborarea proiectelor finanţate prin POSCCE, POSDRU, POR, POCU, POC sau alte axe similare şi deţine cunoştinţe solide despre administraţia publică din România şi legislaţia aferentă. Mai mult, deţine cunoştinţe despre programele de finanţare nerambursabilă existente în România. Un astfel de specialist trebuie să aibă abilităţi excelente de comunicare şi relaţionare şi să fie o persoană cu iniţiativă, proactivă, autodidactă. În prezent, sunt multe poziţii deschise pe platformă şi companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în Oradea, Bucureşti, Cluj, iar oferta salarială medie pentru această poziţie este de 1.100 euro pe lună, a detaliat el. Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: bonusuri în funcţie de performanţă, acces la oferte speciale negociate la nivel de companie, abonament la clinici medicale private, evenimente ale companiei, laptop, telefon mobil, licenţe şi instrumente specifice activităţii.

În prezent, 619 de posturi vacante pentru poziţia de consultant în fonduri europene sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Cluj şi Oradea.