Raiffeisen Bank anunţă o schimbare în echipa de conducere: Mihail Ion, CFO al băncii în ultimii 5 ani, devine vicepreşedinte al noii divizii responsabile de pieţele de capital şi private banking

Autor: Roxana Rosu 31.05.2022

Raiffeisen Bank a anunţat marţi că l-a numit pe Mihail Ion la conducerea noii Divizii Pieţe de Capital, Servicii Bancare de Investiţii şi Planificare Financiară Personală, după cinci ani în care acesta a fost Chief Financial Officer în cadrul băncii.

Mihail Ion lucrează de 20 ani în cadrul Raiffeisen, din care 10 ani a fost CEO al subsidiarei Raiffeisen Asset Management.

Nominalizarea lui va deveni efectivă după obţinerea tuturor avizelor şi a autorizării din partea  BNR.

„Sunt sigur ca Mihai va face o treaba foarte buna ca vicepresedinte al Diviziei Piete de Capital, Servicii Bancare de Investitii si Planificare Financiara Personala. Mihai este in echipa Raiffeisen de 20 de ani, cunoaste bine banca, a condus cu succes directii, divizii sau subsidiare ale grupului si vine pe noua pozitie cu energie si idei pentru succesul nostru in urmatorii ani. Crearea acestui rol extins, cu accent pe planificarea financiara, este parte din strategia noastra de a fi cei mai buni consultanti pentru clientii nostri si pentru nevoile lor financiare. Imi doresc sa avem o echipa valoroasa de consiliere pentru clientii nostri. Ramane sa ne completam echipa de management cu un nou CFO, proces care se afla deja in derulare”, a spus Zdenek Romanek, presedinte si CEO la Raiffeisen Bank.

Noua divizie va fi responsabilă şi pentru serviciile de private banking.

“Vom dezvolta in continuare serviciile de consultanta pentru clientii nostri care doresc sa stabileasca si atinga obiective financiare de termen scurt, mediu sau lung, inclusiv prin extinderea gamei noastre de produse de economisire, investitii, pensii si asigurari”, a spus Mihail Ion.

In acest moment conducerea executiva Raiffeisen Bank este formata din şase membri ai Directoratului: Zdenek Romanek - Preşedinte & CEO, Mihail Ion - Vicepreşedinte Pieţe de Capital, Servicii Bancare de Investitii si Planificare Financiara Personala, Vladimir Kalinov - Vicepreşedinte Retail, Cristian Sporiş - Vicepreşedinte Corporaţii, Mircea Busuioceanu - Vicepreşedinte Risc (CRO) şi Bogdan Popa, Vicepreşedinte Operaţiuni şi IT (COO).

Mihail Ion s-a angajat la Raiffeisen Bank în februarie 2002 ca manager al departamentului de cercetare al Diviziei Trezorerie şi Pieţe de Capital. In 2005 el a devenit preşedinte şi CEO la Raiffeisen Asset Management, iar în 2015 a revenit în bancă pe poziţia de director executiv în Divizia Corporaţii. În mai 2017 a fost numit vicepreşedinte şi CFO al Raiffeisen Bank.

Grupul Raiffeisen este prezent de 25 de ani pe piaţa bancara din România si are peste 2,28 milioane de clienţi, persoane fizice si juridice. Banca are aproape 4.700 de angajati, 300 de agentii, 1.130 ATM-uri, din care 474 masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de peste 26.400 POS-uri.