Smart ID Dynamics, furnizor de soluţii de software şi hardware, a preluat integral compania Spectrum, furnizorul braşovean de soluţii software integrate. „Achiziţia Spectrum este primul pas pe care îl facem în dezvoltarea Smart ID Dynamics”

Autor: Alexandra Cepăreanu 31.05.2022

Smart ID Dynamics, furnizor de soluţii de software şi hardware, cu afaceri de peste 85 mil. lei în 2021, anunţă preluarea integrală a furnizorului braşovean de soluţii software integrate Spectrum, companie cu peste 20 de ani de experienţă în asigurarea de soluţii software, hardware şi de suport post-implementare, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

Compania Smart ID Dynamics a fost susţinută în cadrul tranzacţiei de achiziţie de fondul de investiţii Sarmis Capital, fondat în urmă cu doi ani de mai mulţi executivi români, care a preluat la începutul acestui an pachetului majoritar de acţiuni al furnizorului de soluţii de software şi hardware Smart ID. Tranzacţia a fost finalizată în cursul lunii mai, potrivit reprezentanţilor Smart ID Dynamics.

„Urmăm strategia agreată cu fondatorii Smart ID Dynamics, aceea de a consolida poziţia de piaţă a companiei prin creştere organică şi prin achiziţii. Achiziţia Spectrum de către Smart ID Dynamics are la bază o raţiune puternică, având în vedere compatibilitatea dintre cele două companii şi dorinţa de a oferi servicii din ce în ce mai bune clienţilor comuni. Profilul Spectrum este complementar Smart ID Dynamics, îmbunătăţind atât oferta de produse disponibilă clienţilor celor două companii, cât şi capacităţile lor de creare şi diversificare de software (...)”, a spus Cezar Scarlat, managing partner şi cofondator SARMIS Capital.

Smart ID furnizează soluţii proprii, personalizate şi complete de automatizare a proceselor pentru companii cu medii intensive de lucru, cu scopul optimizării costurilor şi creşterii productivităţii. Compania are în portofoliu aproximativ 3.000 de clienţi, cu peste 250 de proiecte implementate, soluţiile software proprii fiind proiectate pentru companii ce activează în principalele industrii: retail, logistică, producţie, utilităţi şi sănătate.

„Ne aflăm într-un moment important pentru viitorul organizaţiei noastre, iar achiziţia Spectrum este primul pas pe care îl facem în dezvoltarea Smart ID Dynamics după intrarea în acţionariat a fondului SARMIS Capital. Este parte din viziunea noastră să investim în companii ce comercializează soluţii cu IP proprietar, companii împreună cu care să putem crea sinergii pentru piaţa în care activăm. Spectrum este o echipă cu ADN 100% românesc, iar prin achiziţia aceasta ne dezvoltăm capabilităţile, competenţele şi aria de acoperire, consolidând astfel prezenţa Smart ID Dynamics în verticalele de Retail şi Producţie. Anticipez că împreună vom deschide noi oportunităţi, pe care le putem accesa cu mai multă uşurinţă în noua echipă extinsă, iar prin această achiziţie, Smart ID va îmbina expertiza dovedită in proiectele complexe cu functionalităţile şi capabilităţiile de scalare ale produselelor software dezvoltate de Spectrum”, a spus Daniel Boangiu, CEO si cofondator al Smart ID.