Tips&Tricks pentru a economisi energie cu telefonul mobil: redu luminozitatea ecranului, treci pe modul dark, treci pe Wi-Fi în locul datelor mobile!

Autor: Alina-Elena Vasiliu 01.06.2022

Vodafone România a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 4,587 mld. lei (932 mil. euro), în creştere cu 3% faţă de anul precedent.

Economisirea de energie nu presupune întotdeauna eforturi şi compromisuri care să ne schimbe ritmul zilnic de viaţă, iar telefonul mobil, obiectul de care ne-am lipit iremediabil în ultimii ani, poate fi o primă unealtă în acest scop. Vodafone România, unul dintre cei mai puternici jucători de pe piaţa locală de comunicaţii fixe şi mobile, spune într-un newsletter trimis clienţilor săi că a început din 2019 o serie de activităţi pentru a reduce impactul asupra mediului şi vine cu câteva recomandări, precum reducerea luminozităţii ecranului telefonului mobil sau dezactivarea actualizării automate a aplicaţiilor, măsuri care reduc amprenta de carbon.

Printre măsurile pe care Vodafone precizează că le-a luat la nivel de companie se numără utilizarea energiei electrice din surse 100% regenerabile în toate operaţiunile din Europa, inclusiv reţelele mobile şi fixe, centrele de date, retail şi birouri, instalarea panourilor fotovoltaice şi a generatoarelor bazate pe hidrogen care reduc consumul de energie cu peste 500 MWh pe an, trecerea la factura electronică în locul celei tipărite pentru reducerea emisiilor de carbon, folosirea accesoriilor şi a cartelelor SIM 100% biodegradabile, înlocuirea maşinilor din parcul auto propriu cu versiuni hibride şi electrice.

„Am început să colectăm în magazine telefoane fixe şi mobile pentru a fi reciclate sau recondiţionate şi apoi oferite spre revânzare. Introducem accesorii şi cartele SIM 100% biodegradabile. Am demarat procesul colectării selective a deşeurilor şi cel de reciclare în toate magazinele şi spaţiile noastre. Reinstalăm echipamente de reţea care au fost recondiţionate“, se arată pe site-ul companiei. Vodafone România a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 4,587 mld. lei (932 mil. euro), în creştere cu 3% faţă de anul precedent, după cum arată datele raportate de companie şi disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Vodafone România, care a finalizat în martie 2020 preluarea rivalului din cablu UPC România, a înregistrat în 2021 pierderi nete de 411 mil. lei faţă de 214 mil. lei în 2020, iar numărul mediu de angajaţi a fluctuat uşor, ajungând la 3.713. Datoriile totale ale companiei erau la 31 decembrie 2021 de 3,9 mld. lei, mai mari cu 8% faţă de anul anterior, conform datelor de la Finanţe.