Un salariu pe zi. Un agent de securitate câştigă, în medie, 700 de euro net pe lună. Ana Vişian, BestJobs: Se caută candidaţi cu atestat de agent de securitate şi cu minime cunoştinţe de limba engleză

Autor: Ramona Cornea 05.06.2022

„În prezent, cea mai mare densitate a ofertelor pentru astfel de poziţii o regăsim în Vrancea, Bucureşti, Galaţi şi Ilfov.“

Un agent de securitate are un salariu care ajunge, în medie, la 700 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare BestJobs.

Nevoia de pază şi securitate se regăseşte la nivelul tuturor companiilor, indiferent de dimensiune sau industria de care aparţin şi tocmai de aceea cererea pentru astfel de poziţii este constantă. Se caută candidaţi cu atestat de agent de securitate şi cu minime cunoştinţe de limba engleză. În prezent, cea mai mare densitate a ofertelor pentru astfel de poziţii o regăsim în Vrancea, Bucureşti, Galaţi, Ilfov, iar oferta salarială medie este de 700 euro/lună, afirmă Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs.

Candidaţii care aplică pentru un post de agent de securitate trebuie să ştie limba engleză la nivel de începător, să aibă un atestat de agent de securitate, carnet de conducere categoria B, să nu aibă cazier şi să aibă o adeverinţă medicală de la medicul de familie care să ateste că sunt apţi pentru serviciul de pază.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt:tichete de masă, decontarea transportului şi bonusuri de sărbători.

În prezent, 508 de posturi vacante pentru poziţia de agent de securitate sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Vrancea, Galaţi şi Ilfov.