Tranzacţie nouă pe piaţa IT din România: Furnizorul de soluţii software şi hardware Smart ID a achiziţionat compania braşoveană de soluţii software Spectrum. În 2022, Smart ID Dynamics vrea să-şi crească businessul cu 35% şi să se dezvolte la nivel internaţional

Autor: Alexandra Cepăreanu 01.06.2022

Daniel Boangiu, CEO şi cofondator al Smart ID: „Preluarea Spectrum este un prim pas în achiziţia strategică de companii, care ne ajută să creştem organic şi ne deschide oportunitatea de a pătrunde pe noi pieţe.”

Smart ID Dynamics, furnizor de soluţii software şi hardware, cu afaceri de peste 17,1 mil. euro (85 mil. lei) în 2021, a preluat integral furnizorul braşovean de soluţii software Spectrum, companie cu peste 20 de ani de experienţă şi afaceri de 2 milioane de euro (9,8 mil. lei) la finalul anului trecut. Tranzacţia a fost încheiată în luna mai a acestui an şi are ca obiectiv consolidarea prezenţei companiei Smart ID pe verticalele de retail şi producţie.

„Considerăm că preluarea Spectrum este un prim pas în achiziţia strategică de companii, care ne ajută să creştem organic şi ne deschide totodată oportunitatea de a pătrunde pe noi pieţe”, a spus pentru ZF Daniel Boangiu, CEO şi cofondator al Smart ID, companie ce furnizează soluţii software pentru companii care activează în industriile de retail, logistică, producţie, utilităţi şi sănătate.