Efectele inflaţioniste se vor prelungi, urmând să ne confruntăm cu alinierea salariilor la noua realitate

Autor: Florentina Niţu 01.06.2022

CrisTim: „Alinierea salariilor la noua realitate va agrava cercul vicios inflaţionist”

Majorarea salariului minim cu 18%, până la 3.000 de lei pentru cei 300.000 de angajaţi din agricultură şi din industria alimentară ar putea duce la o creştere a inflaţiei, consideră reprezentanţii grupului CrisTim, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa cărnii, cu o cifră de afaceri consolidată de 760 mil. lei şi circa 2.600 de angajaţi.

„Începând cu cel de-al doilea trimestru al anului 2021 ne-am confruntat cu o presiune foarte mare pe preţul utilităţilor şi a combustibililor. Presiunea s-a transferat pe tot lanţul de aprovizionare şi a continuat la începutul anului curent, culminând cu criza militară şi politică generată de razboiul din Ucraina. Efectele inflaţioniste se vor prelungi, urmând să ne confrontăm cu alinierea salariilor la noua realitate, aliniere care va agrava cercul vicios inflaţionist”, au spus reprezentanţii grupului CrisTim.

Măsura intră în vigoare astăzi, 1 iunie 2022. Totodată, începând de astăzi, angajatorii pot creşte, cu 200 de lei net, salariul angajaţilor încadraţi la nivelul minim, fără a plăti taxe suplimentare la stat până la finalul anului.