Investiţiile care accelerează dezvoltarea României. Câte fabrici de peste 100 mil. euro au fost deschise în România în ultimii cinci ani?. Ministrul economiei Florin Spătaru vorbeşte despre o „bătălie corp la corp“ între statele Uniunii Europene pentru a atrage investitori străini

Autor: Georgiana Mihalache 05.06.2022

Doar patru fabrici de peste 100 mil. euro au fost deschise în ultimii cinci ani în România, în industrii precum cea auto, a lemnului, electrocasnice şi combustibil bio.

Patru fabrici de peste 100 mil. euro create de la zero au fost deschise în România în ultimii cinci ani, din 2017 până în prezent, potrivit datelor autorităţilor şi din anunţurile companiilor care au investit în producţia locală.

Marile investiţii mai ales în sectorul producţiei accelerează dezvoltarea eco­nomică a unei zone şi atrag forţă de muncă. În plus, în perioade de criză, cum a fost cea sanitară generată de pandemie, producţia locală reprezintă un punct de reper atunci când graniţele se închid.

Iar autorităţile recunosc faptul că investiţiile sunt importante, iar România concurează pentru a le atrage cu alte ţări din regiune şi nu numai.