Prima reacţie a lui Amber Heard după ce a pierdut procesul împotriva lui Johnny Depp

Autor: Ştefan Stan 01.06.2022

Amber Heard a postat pe Twitter un mesaj după ce a pierdut procesul, spunând că ”tot acest munte de dovezi nu a fost suficient să învingă împotriva puterii şi influenţei fostului ei soţ.

””Dezamăgirea pe care o simt este peste cuvinte. [...] Sunt şi mai dezamăgită ce înseamnă acest verdict pentru femei. Este un pas înapoi. Ne trimite înapoi într-o eră când o femeie care avea curajul să vorbească era umilită public”, scrie ea. 

Depp a dat-o în judecată pe Heard, fosta sa soţie, pentru defăimare în legătură cu un articol de opinie din 2018 pe care aceasta l-a scris pentru The Washington Post, în care se descria drept o "figură publică care reprezintă abuzul domestic". Deşi Depp nu a fost numit în articol, el susţine că acesta l-a costat roluri de actorie profitabile. Heard l-a dat în judecată pe fostul ei soţ pentru defăimare în legătură cu declaraţiile făcute de avocatul lui Depp despre afirmaţiile ei privind abuzul.

Juriul i-a acordat lui Depp 10 milioane de dolari în daune compensatorii şi 5 milioane de dolari în daune punitive. Juriul i-a acordat lui Heard 2 milioane de dolari în daune compensatorii şi niciun ban pentru daune punitive. Depp a cerut despăgubiri de 50 de milioane de dolari, iar Heard a cerut 100 de milioane de dolari. Daunele punitive în statul Virginia sunt plafonate la 350.000 de dolari, astfel că judecătorul a redus suma acordată pentru daunele punitive la această sumă.