BREAKING: Acţiunile UiPath urcă puternic pe Wall Street după ce compania a anunţat că şi-a înjumătăţit pierderile şi că şi-a majorat afacerile cu 32%

Autor: Liviu Popescu 01.06.2022

UiPath (PATH), prima companie pornită din România care ajunge pe Wall Street, a raportat miercuri seară rezultatele financiare aferente lunilor februarie, martie şi aprilie, adică T1/2022 pe baza calendarului american de raportări.  Rezultatele au fost peste aşteptările analiştilor în contextul în care după închiderea sesiunii de pe Wall Street acţiunile PATH urcau cu aproape 9%.

Astfel, în cele trei luni, UiPath a avut venituri de 245 mil. dolari, faţă de 186 mil. dolari în T1/2021 în timp ce pierderile s-au redus considerabil de la 238 mil. dolari la 118 mil. dolari, arată raportul financiar publicat în urmă cu puţin timp.

"Suntem încântaţi că am depăşit previziunile din primul trimestru pentru toţi indicatorii, cu o creştere de 50% de la an la an a cifrei ARR de 977 milioane de dolari. Vreau să mulţumesc echipei UiPath pentru munca depusă şi pentru dedicarea faţă de clienţii noştri în mijlocul unor vremuri atât de tulburi", spune Daniel Dines, co-fondator şi co-director executiv al UiPath.

"Pentru a-i ajuta pe clienţii noştri să realizeze mai rapid beneficiile automatizării, am lansat recent platforma UiPath 2022. Această versiune deschide căi suplimentare în ceea ce priveşte productivitatea, satisfacţia clienţilor şi implicarea angajaţilor, extinzând în acelaşi timp capacităţile noastre SaaS cu noii roboţi Automation Cloud. Concentrarea noastră neobosită asupra inovaţiei continuă să accelereze iniţiativele de transformare digitală ale clienţilor noştri, extinzându-ne în acelaşi timp poziţia de lider de piaţă."

Ashim Gupta, directorul financiar al UiPath, a adăugat: "Modelul nostru financiar şi bilanţul puternic ne poziţionează bine în actualul mediu macroeconomic. Piaţa de automatizare este mare şi în creştere, iar noi continuăm să luăm cote de piaţă, având în vedere randamentul măsurabil al investiţiilor pe care le creăm pentru clienţii noştri şi amploarea şi profunzimea platformei noastre de automatizare."

"Unul dintre punctele forte ale UiPath este prezenţa noastră globală, deoarece operăm în peste 100 de ţări, ceea ce ne oferă perspective diverse şi acces la talente", spune Gupta. "Noi stabilim preţurile în moneda locală şi, având în vedere că peste 50% din activitatea noastră se desfăşoară în afara Americii de Nord, rezultatele noastre sunt supuse volatilităţii cursului valutar. În consecinţă, previziunile noastre pentru întregul an fiscal 2023, pe care le ridicăm în această după-amiază, includ un vânt de vânt de schimb valutar compensat de un impuls în creştere în afaceri. Privind în viitor, există o oportunitate semnificativă de a continua să ne dezvoltăm la scară largă, îmbunătăţind în acelaşi timp eficienţa operaţională."

Pentru T2, UiPath estimează venituri în intervalul de 229 milioane de dolari până la 231 milioane de dolari; ARR în intervalul de la 1.040 milioane de dolari la 1.042 milioane de dolari la 31 iulie 2022; pierdere operaţională non-GAAP în intervalul de la (60) milioane de dolari la (55) milioane de dolari.

Pentru întregul an fiscal 2023, UiPath se aşteaptă la: venituri în intervalul de la 1.085 milioane de dolari la 1.090 milioane de dolari, ARR în intervalul de la 1.220 milioane de dolari la 1.225 milioane de dolari la 31 ianuarie 2023, venituri de exploatare non-GAAP în intervalul de 10 până la 15 milioane de dolari.​