Romgaz introduce în producţie trei sonde noi, la Coşereni, judeţul Ialomiţa, o investiţie de 31 milioane lei

Autor: Dorin Oancea 02.06.2022

Romgaz a pus în funcţiune joi staţia de uscare Coşereni, fiind introduse în producţie 3 sonde, anunţă ministrul Energiei Virgil Popescu.

„Este vorba despre o investiţie de 31 milioane de lei care generează un aport suplimentar de gaze naturale de 230.000 metri cubi/zi. Începând de astăzi gazele naturale sunt livrate în SNT prin panoul Coşereni”, arată ministrul, într-o postare pe Faacebook.

Până în trimestrul I al anului viitor, Romgaz va mai introduce în producţie, în zona Snagov, cel puţin 6 sonde, care vor aduce un aport suplimentar de gaze naturale de aproximativ 800.000 metri cubi.

Din 2021 până în prezent Romgaz a pus în producţie 14 noi sonde de exploatare, mai spune Popescu.

Investiţia de la COşereni face parte din Proiectul prioritar onshore Snagov, proiect cuprins in Strategia de dezvoltare 2021-2030.

„Inca din anul 2021 am amplificat eforturile pentru finalizarea unei etape importante in dezvoltarea proiectului Snagov. Desfasuram o activitate sustinuta pentru a mentine un declin de productie mediu anual sub 2,5 %, obiectiv strategic inclus in Strategia de dezvoltare a companiei, in contextul in care productia majoritara provine din zacaminte mature onshore. Mai mult decat atat, pentru atingerea acestui obiectiv si implicit obtinere de productie suplimentara, ROMGAZ realizeaza investitii pentru explorare geologica in vederea descoperirii de noi rezerve de gaze naturale si pentru introducerea in exploatare a unor noi capacitati de productie.”, a declarat Aristotel Marius Jude, director general al Romgaz, într-un comunicat publicat la BVB.

Proiectul Snagov consta in dezvoltarea unei infrastructuri care contine instalatii tehnologice pentru 11 sonde, 4 grupuri de sonde, conducte colectoare, o statie de uscare si un panou de masurare gaze.