ZF Live. Dragoş Buriu, CEO, Newton: Românii rulează 4 mld. euro prin jocurile de noroc . Nu am date statistice la nivel de jucători, dar eu cred că sunt peste 1 milion de persoane.

Autor: Mara Rolea 13.06.2022

„La noi rulează 1 mld. euro, iar în retail rulează încă 1 miliard de euro. Sunt 2 miliarde rulaţi, însemnând şi bani băgaţi şi bani scoşi, şi probabil că în online sunt încă pe atât.“

În România, circa 1 milion de persoane rulează 4 mld. euro prin jocurile de noroc, afirmă Dragoş Buriu, CEO şi fondator al Newton, un grup de tehnologie care dezvoltă şi distribuie produse software desti­nate pieţei jocurilor de noroc.

„Cred că avem o piaţă extrem de bine implementată şi controlată. Orice număr vă dau este pură intuiţie. Nu am date statistice la nivel de jucători, dar eu cred că sunt peste 1 milion de persoane. La noi se rulează 1 mld. euro, iar în retail rulează încă 1 miliard euro. Sunt 2 miliarde rulaţi, însemnând şi bani băgaţi şi bani scoşi, şi probabil că în online sunt încă pe atât, deci 4 miliarde de euro se rulează în România din gambling. Dar trebuie reţinut faptul că  aceşti bani nu rămân la operator“, a declarat Dragoş Buriu în cadrul emisiunii de business ZF Live.