Angajatorii din România încep să-şi cheme angajaţii la birou, dar încă permit un program flexibil. În SUA, Elon Musk îi concediază pe cei care nu se întorc fizic la muncă

Autor: Adelina Mihai 05.06.2022

Radu Mavrodin, OMV Petrom: „De ieri am revenit la birou. Aplicăm programul de teleworking cu 8 zile/lună la birou şi avem politica flexi desk, conform căreia majoritatea angajaţilor care vin la birou nu mai au un birou fix.”

Recenta decizie a lui Elon Musk, fondatorul Tesla, de a obliga angajaţii să se întoarcă la birou, în caz contrar fiind concediaţi, pune sub semnul întrebării aşa-numitele politici „hybrid“ sau de flexibilizare create de companii, în contextul încheierii pandemiei de Covid-19. În România, majoritatea companiilor care şi-au dorit ca angajaţii să se întoarcă la birou au făcut această tranziţie treptat, menţinând încă o politică destul de flexibilă.

„Într-adevăr de azi (ieri-n.red.) am revenit la birou, ceea ce înseamnă că începem să aplicăm programul de teleworking, care permite 8 zile/lună de acasă. Până acum se lucra de acasă într-o logică de ceea ce noi am numit «pandemic teleworking», cu diferite cerinţe referitoare la prezenţa la birou, în funcţie de gravitatea pandemiei la momentul respectiv. În plus, începem să aplicăm şi politica de flexi desk, conform căreia majoritatea salariaţilor (care au muncă de birou) nu mai au un birou fix“, a spus Radu Mavrodin, vice president human resources în cadrul producătorului de petrol şi gaze OMV Petrom, companie cu aproximativ 9.000 de angajaţi.