Un salariu pe zi. Un specialist metrolog câştigă, în medie, 1.100 de euro net pe lună. Ana Vişian, BestJobs: Specializările din zona tehnică sunt în continuare la mare căutare

Autor: Ramona Cornea 03.06.2022

„Candidatul potrivit pentru rolul de specialist metrolog este familiarizat cu utilizarea maşinilor de măsurat 3D şi de asemenea cu metrologia.“

Un specialist metrolog are un salariu care ajunge, în medie, la 1.100 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare BestJobs. Un metrolog este specializat în măsurători legate de ştiinţă sau inginerie. Atribuţiile lor pot include calibrarea instrumentelor, proiectarea de noi instrumente sau sisteme de măsurare, interpretarea datelor sau cercetarea ştiinţei măsurării.

Specializările din zona tehnică sunt în continuare la mare căutare. Candidatul potrivit pentru rolul de specialist metrolog este familiarizat cu utilizarea maşinilor de măsurat 3D şi de asemenea cu metrologia. În funcţie de specificul companiei, el va defini lista de sarcini zilnice de la caz la caz. Un astfel de candidat trebuie să fie organizat şi atent la detalii, să aibă disponibilitatea de a lucra în schimburi şi să deţină bune abilităţi de comunicare. Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în Braşov, Cluj şi Bucureşti, oferta salarială medie fiind de 1.100 euro pe lună, Ana Vişian, marketing manager, BestJobs. Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt:tichete de masă, decontarea transportului, bonus de performanţă, abonament la o clinică de medicina privată, prime de Paşte şi Crăciun, ore suplimentare plătite şi spor de noapte.

În prezent, 215 de posturi vacante pentru poziţia de specialist metrolog sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Braşov, Cluj şi Bucureşti.