A venit vremea businessului antreprenorial mare: şapte noi companii au intrat în 2021 în clubul miliardarilor în lei. După trei decenii de capitalism, puterea companiilor antreprenoriale se vede în business

Autor: Dana Ciriperu 03.06.2022

Anul 2021 a fost anul de vârf pentru marii antreprenori români: Dedeman s-a dus peste 10 mld. lei, Chimcomplex (business industrial) şi-a făcut loc în top zece după dublarea cifrei de afaceri, iar şapte companii create de antreprenori locali au raportat pentru prima dată vânzări de cel puţin un miliard de lei.

Economia românească are, după rezultatele de anul trecut, 26 de companii antreprenoriale cu afaceri de cel puţin 1 mld. lei, un record absolut, în condiţiile în care în numai doi ani unsprezece firme noi au intrat în acest club. În cinci ani, numărul firmelor „miliardare“ în lei după cifra de afaceri s-a dublat, arată o analiză a ZF.

Romcab din Târgu-Mureş (Zoltan Prosszer), care produce cabluri cu fibră optică, Intertranscom Impex din Bacău (Ioan Teslaru), firmă care are activităţi de producţie, dar şi de comerţ cu materiale de construcţii, Cerealcom Dolj (Mihai Anghel), producţie şi comerţ cu cereale, Tehnostrade, firmă de construcţii deţinută de Dorinel Umbrărescu, Bilka Steel, brandul de materiale de construcţii creat de la zero de Horaţiu Ţepeş, Prutul Galaţi, afacerea din agrobusiness a lui Marian Andreev şi compania de distribuţie Luzan Logistic (Ilie Ilinca) au intrat pentru prima dată în clubul miliardarilor în lei după rezultatele raportate în 2021.

Vezi aici topul celor mai mari companii antreprenoriale din 2021