Ce veşti ne aduc meteorologii: Cum va fi vremea în luna iunie

Autor: Petru Mazilu 03.06.2022

 

Meteorologii anunţă că se încălzeşte din ce în ce mai tare pe parcursul lunii iunie. Cele mai mari temperaturi vor fi la finalul lunii iunie şi la începutul lunii iulie, arată prognoză pe următoarele patru săptămâni a Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

 

În săptămâna 06– 13 iunie valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudice, centrale şi nordice.

Între 13 şi 20 iunie temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, uşor mai ridicate în regiunile vestice şi local în cele sudice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea vestică a ţării.

În săptămâna 20-27 iunie, temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest va fi deficitar.

Între 27 iunie şi 4 iulie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor avea o tendinţă deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea vestică a ţării.