Un salariu pe zi. Un organizator de evenimente câştigă între 650 şi 750 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 06.06.2022

Un organizator de evenimente are un salariu care variază, în medie, între 650 şi 750 de euro net pe lună, conform datelor de la platforma de recrutare online BestJobs. De obicei, un organizator de evenimente se ocupă cu găsirea localurilor, solicitarea de oferte, gestionarea relaţiilor cu furnizorii şi a comunicării cu clienţii, crearea şi negocierea contractelor şi gestionarea bugetelor pentru un eveniment.

„Perioada pandemiei a determinat oamenii să amâne o mare parte dintre evenimentele programate. După ridicarea restricţiilor, a apărut un val mare de cereri de organizare de evenimente din partea celor care aveau nevoie să recupereze şi, odată cu acestea, şi o creştere în numărul de oferte de muncă pentru această categorie de profesionişti. Abilităţile de comunicare, gândirea analitică, spiritul de echipă şi un nivel bun al limbii engleze fac parte din pachetul de abilităţi pe care ar trebui să le deţină un organizator de evenimente. Pentru acest rol, oferta salarială medie se plasează în intervalul 650-750 de euro pe lună. În prezent, sunt multe poziţii deschise pe platformă, în special în Timişoara, Braşov şi Bucureşti“, explică Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs. Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: abonament de servicii medicale, telefon mobil şi zile de concediu suplimentare.

În prezent, 272 de posturi vacante pentru poziţia de organizator de evenimente sunt disponibile pe platforma  dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Timişoara şi Braşov.