Aproape jumătate dintre angajaţii din Bucureşti vin din judeţele din apropiere, în căutarea unui loc de muncă bine plătit. Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Teleorman şi Dâmboviţa sunt judeţele de unde provin cei mai mulţi salariaţi din Bucureşti, fără a-i lua în calcul pe cei cu domiciliul în Capitală sau Ilfov

Autor: Bogdan Alecu 06.06.2022

Jumătate dintre cei 1,5 milioane de salariaţi din Bucureşti provin din alte judeţe, potrivit datelor de la Inspecţia Muncii.

Aproape jumătate din populaţia activă a judeţului Giurgiu lucrează în Bucureşti, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Inspecţiei Muncii şi celor de la Institutul Naţional de Statistică cu privire la numărul de salariaţi activi la 1 ianuarie 2022 şi datelor cu privire la populaţie din 2020, cele mai recente disponibile.

Potrivit Inspecţiei Muncii nu fac obiectul declarării în registru unele categorii de lucrători precum funcţionarii publici, militarii sau personalul din justiţie.

Raportat la populaţia activă, Giurgiu urmat de Călăraşi, Ialomiţa Dâmboviţa şi Prahova au cel mai ridicat procent de salariaţi care lucrează în Bucureşti, de peste 22%. În Argeş spre exemplu, judeţ cu o industrie puternic dezvoltată, doar 12% din populaţia activă este angajată în Bucureşti.