Sameday aşteaptă venituri de peste 700 mil. lei: „Planurile de investiţii urmăresc pilonii noştri strategici: tehnologia şi dezvoltarea internaţională“. În 2020, Sameday a făcut pasul în afara ţării, mai exact în Ungaria, unde a dezvoltat în prima fază o reţea de 50 de lockere în Budapesta

Autor: Miruna Diaconu 06.06.2022

Sameday, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa de curierat, estimează venituri de peste 700 mi­lioane lei anul acesta, în creştere cu aproape 18% faţă de rezultatele din 2021, conform informaţiilor furnizate de reprezentanţii companiei.

„Anul 2022 a evoluat diferit faţă de estimările iniţiale, întreaga industrie confruntându-se cu creşterea costurilor la nivel global şi implicit cu un context internaţional destabilizat de conflictul din Ucraina. La începutul anului am observat o uşoară scădere a consumului, pe fondul incertitudinilor legate de evoluţiile macro-economice. În continuare, contextul marcat de instabilitate, de niveluri ridicate ale inflaţiei şi ale preţurilor ar putea avea un impact negativ asupra consumului. Acesta poate fi însă resimţit într-o măsură mai mică de companiile de curierat care şi-au asumat rolul de parteneri strategici ai comercianţilor online, în virtutea terenului câştigat de e-commerce în total retail“, spun repre­zentanţii companiei.