Box Office: „Top Gun: Maverick” devine cel mai bine vândut film al lui Tom Cruise, cu peste 291 de milioane de dolari încasaţi de la debutul de acum două săptămâni

Autor: Andrei Şerbănescu 06.06.2022
Top Gun: Maverick a continuat să taie respiraţia cinefililor în al doilea weekend de la debutul pe scena mondială. Filmul, regizat de Joseph Kosinski, a câştigat încă 86 de milioane de dolari în al doilea weekend de la lansare, potrivit Forbes. Astfel, câştigul producţiei a urcat la 291,6 milioane de dolari, cu mult peste suma de 235 de milioane de dolari câştigată de Războiul Lumilor lui Steven Spielberg în vara anului 2005. 
 
Asta înseamnă că Top Gun: Maverick este deja cel mai mare film a lui Tom Cruise din punctul de vedere al încasărilor pe plan intern. Cu un nou volum global de 548,6 milioane de dolari, Top Gun: Maverick a depăşit cu mult totalurile de peste/sub 545 de milioane de dolari câştigate de filmele American Sniper al lui Bradley Cooper, World War Z al lui Brad Pitt şi Mission: Impossible II a lui Cruise.  
 
Deşi Maverick este un film în întregime laic şi apolitic, acesta a surprins plăcut consumatorii care cred că tot ceea ce produce Hollywood-ul în prezent sunt filme inspirate din benzi desenate şi stiri liberale. Cu alte cuvinte, filmul a fost foarte bine primit în rândul cinefililor şi ai fanilor lui Tom Cruise.
 
Top Gun: Maverick este marele eveniment cinematografic al verii pentru cinefilii mai în vârstă sau pentru oricine doreşte o producţie care să nu implice suepreroi sau poveşti fantastice, chiar dacă Pete ”Maverick” Mitchell rămâne, în esenţă, un supererou proverbial asemănător cu Batman, Jason Bourne, Ethan Hunt, James Bond  şi John Wick.
 
Filmul ar putea întrece Doctor Strange 2 şi Jurassic World: Dominion în încasări, ajungând filmul cu cele mai mari câştiguri pe plan intern din timpul verii. Aceasta ar marca o premieră pentru Paramount din 2009 (Transformers: Revenge of the Fallen) şi, totodată, o premieră pentru Cruise.