Colaborare pentru mobilitate: austriecii de la Immofinanz au instalat staţii de biciclete în faţa a trei clădiri de birouri myhive, parte a unui parteneriat cu I’Velo

Autor: Alina-Elena Vasiliu 06.06.2022

Dezvoltatorul imobiliar Immofinanz, care a dezvoltat conceptul de birouri flexibile myhive, a instalat trei staţii automate de biciclete în faţa clădirilor myhive, ca parte a unui parteneriat încheiat cu firma de bike-sharing I’Velo.

„De Ziua Internaţională a Bicicletei, myhive susţine soluţiile de mobilitate verde şi anunţă parteneriatul cu I'Velo, singurul program de bike-sharing din Bucureşti. Astfel, portofoliul de clădiri myhive din Bucureşti – myhive S-Park, myhive Metroffice, precum şi myhive IRIDE nineteen and myhive IRIDE twenty - au fost dotate cu staţii biciclete care pot transforma drumul de acasă la birou într-o activitate plăcută, sănătoasă şi prietenoasă cu mediul”, spun reprezentanţii Immofinanz.

Serviciul de bike-sharing conectează clădirile myhive la întreagă reţea de staţii automate I’Velo din Bucureşti. Fiecare dintre cele trei staţii de bike-sharing dispune de cinci sloturi pentru biciclete. Clădirea myhive S-Park este dotată, de asemenea, cu o staţie de reparare a bicicletelor, pentru bicicletele angajaţilor şi ale chiriaşilor.

Conceptul de birouri flexibile myhive fost implementat în 2020 în Viena şi ulterior extins în alte oraşe europene, precum Varşovia şi Budapesta. Compania austriacă Immofinanz vrea să extindă birourile flexibile myhive şi în alte clădiri din portofoliu şi va implementa componenta myoffice, care oferă spaţii care pot fi personalizate integral, dedicate companiilor cu minimum 20 de angajaţi.

Immofinanz este un investitor prezent în România de peste 18 ani. Proprietăţile sale de pe piaţa locală au valoare contabilă de 777,7 milioane de euro şi reprezintă 15,4% din portofoliul total al grupului. Portofoliul local de proprietăţi active este format din opt clădiri de birouri (10,4% din totalul portofoliului activ de clădiri de birouri) şi cinci proprietăţi de retail (18,5% din totalul proprietăţilor de retail active).