SIF Hoteluri, companie din portofoliul SIF-Banat Crişana, listată la BVB, anunţă vânzarea hotelului DoubleTree by Hilton din Oradea. Tranzacţie de 11 milioane de euro

Autor: Eduard Ivanovici 06.06.2022

SIF Hoteluri (simbol bursier CAOR), companie controlată majoritar de SIF Banat-Crişana (SIF1) şi-a anunţat acţionarii cu privire la vânzarea hotelului DoubleTree by Hilton din Oradea, conform unui raport de la Bursa de Valori Bucureşti.

Astfel, SIF Hoteluri a „încheiat promisiunea bilaterală de vânzare-cumpărare privind transferul întregii activităţi hoteliere, economice şi comerciale, desfăşurate în cadrul Hotelului DoubleTree by Hilton, situat în localitatea Oradea, Aleea Ştrandului nr 9, judeţul Bihor, incluzând imobilele, mijloacele fixe, obiectele de inventar, stocurile de mărfuri, activele mobile necorporale, angajaţii, contractele cu furnizorii şi orice alt activ corporal sau necorporal”, se arată în document.

Tranzacţia s-a realizat prin negociere directă, iar preţul final a fost de 11 milioane de euro, situându-se peste limita superioară de preţ estimată prin raportul de evaluare întocmit în conformitate cu cerinţele prevăzute de hotărârea 1 din 17 martie a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor SIF Hoteluri.

Prin hotărârea respectivă, Consiliul de Administraţie al SIF Hoteluri a fost împuternicit să efectueze tranzacţia la un preţ cel puţin egal cu valoarea justă rezultată dintr-un raport de evaluare, întocmit de un evaluator independent autorizat cu cel mult trei luni anterior agreării preţului de vânzare.

„În baza promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare urmează a se încasa un avans în sumă de 4 milioane de euro, urmând ca diferenţa de preţ să fie încasată odată cu încheierea contractului de vânzare-cumpărare. Transferul dreptului de proprietate de la vânzător la cumpărător urmează să se efectueze numai la momentul achitării integrale a preţului, în baza şi în conformitate cu clauzele contractului care urmează a fi încheiat. Vom informa acţionarii cu privire la orice situaţii semnificative care vor apărea în derularea tranzacţiei.”

SIF Hoteluri a avut pierderi de 760.000 de lei în T1/2022, de la un profit de 4,6 milioane de lei anul trecut. Cifra de afaceri a companiei a ajuns la 3,4 milioane de lei la 31 martie 2022, în scădere cu 79%.

De la începutul lui 2022 încoace, acţiunile CAOR s-au apreciat cu circa 17% pe tranzacţii de 11.600 de lei. Societatea are o valoare de piaţă de 57,8 milioane de lei şi mai deţine trei hoteluri în Timişoara, Baia Mare şi Cluj-Napoca.