Un salariu pe zi. Un manager de relaţii cu clienţii câştigă între 600 şi 1.000 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 07.06.2022

Un manager de relaţii cu clienţii (corporate relationship manager) are un salariu care variază, în medie, între 600 şi 1.000 de euro net pe lună, conform datelor de la platforma de recrutare online BestJobs.

Managerii de relaţii cu clienţii îşi ajută companiile să menţină relaţii bune cu consumatorii, precum şi cu alte afaceri şi sunt însărcinaţi cu dezvoltarea şi îmbunătăţirea imaginii companiei şi a reputaţiei ei locale, regionale şi naţionale.

Un manager de relaţii cu clienţii este legătura dintre companie şi clienţii săi. Responsabilităţile unui corporate relationship manager diferă de la o companie la alta, în funcţie de domeniu şi de cerinţele specifice, cum ar fi cunoaşterea unei anumite limbi străine sau experienţa în banking. Pentru un astfel de rol, abilităţile de negociere, de prospectare a pieţei, orientarea către client şi abilităţile de comunicare sunt must-have. Oferta de locuri de muncă pentru această poziţie este mare în Mureş, Cluj, Braşov şi Bucureşti, iar salariul este cuprins în intervalul 600-1.000 euro/lună, în medie, afirmă Andrei Frunză, CEO, BestJobs.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: abonament medical, bonuri de masă, zile libere şi bonusuri speciale.

În prezent, 630 de posturi vacante pentru poziţia de corporate relationship manager sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Cluj, Mureş şi Braşov.