Partea plină a paharului văzută de cel mai mare producător de ciocolată. Kandia Dulce ţinteşte afaceri de 194 mil. lei, plus 21%: Avem de la începutul anului o populaţie rezidentă în creştere prin numărul mare cetăţeni străini mutaţi temporar în ţară

Autor: Mădălina Dediu Panaete 08.06.2022

♦ Kandia Dulce, care este cel mai mare producător de ciocolată de pe plan local, are circa 400 de angajaţi.

Dragoş Militaru, managing director al Kandia Dulce, producătorul unor branduri de dulciuri precum ROM, Măgura şi Făgăraş, spune că printre cele mai mari provocări cu care se confruntă compania în acest an este penuria de forţă de muncă pentru activităţile de producţie.

„Acest fenomen ne-a împins să cautăm forţă de muncă relocabilă din România dar şi în afara ţării şi la accelerarea investiţiilor în robotizare şi automatizare. Măgura deţine singura linie de fabricaţie complet automatizată „end-to-end“ din România“, a spus managerul pentru ZF. În prezent, compania are

12 lucrători ucrainieni recrutaţi din rândul refugiaţilor, muncitorii începând activitatea în această lună. În ultimii ani, compania a adus lucrătoare în producţie din Vietnam.

Kandia Dulce, care este cel mai mare producător de ciocolată de pe plan local, are circa 400 de angajaţi. Compania operează două fabrici din Bucureşti, în prima ciocolată şi în cealaltă biscuiţi, dar produce şi prin parteneriate, având ca principale mărci de ciocolată - ROM, Măgura, Făgăraş şi Kandia, printre cele mai vândute din România.