Un salariu pe zi. Un coordonator de vânzări câştigă între 800 şi 1.200 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 08.06.2022

Un coordonator de vânzări are un salariu care variază între 800 şi 1.200 de euro net pe lună, după cum arată datele furnizate de platforma de recrutare online.

„Conform datelor din platforma BestJobs, joburile din domeniul vânzări sunt printre cele mai căutate de pe piaţă şi, în general, sunt preferate de către cei care doresc să facă o reconversie profesională într-un domeniu în care performanţa este foarte bine plătită. Sunt apreciate pe aceste poziţii abilităţile de vânzare, negociere, comunicare, cunoaşterea pieţei şi a concurenţei. Candidaţii căutaţi au nevoie de studii universitare, de preferat economice sau cunoştinţe în domeniul economic-financiar, precum şi de cunoştinţe de limba engleză, nivel avansat. Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în Iaşi, Piteşti şi Timişoara. Pentru acest rol, experienţa este necesară, iar salariul se plasează în intervalul 800 - 1.200 de euro pe lună, în medie“, afirmă Mihaela Dobre, sales manager în cadrul BestJobs.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: abonamentele medicale la clinici private, cursurile de specializare, abonamentele la sala sport şi bonusurile de performanţă.


Mihaela Dobre, sales manager, BestJobs: Joburile din domeniul vânzări sunt printre cele mai căutate de pe piaţă şi, în general, sunt preferate de către cei care doresc să facă o reconversie profesională într-un domeniu în care performanţa este foarte bine plătită.


În prezent, 1.143 de posturi vacante pentru poziţia de coordonator de vânzări sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Iaşi, Timişoara şi Piteşti.